Здравейте колеги, карам Алфа 147 1.9ЖТД.Днес ми се случи по Околовръстното на 4-та и на 5-та при подаване на газ, колата започваше да тресе много, когато отпусна газта тресенето спираше и нямаше проблеми, но в момента, в който се подаде газ започва тресенето, по-късно като се заслушах го правеше леко и на 3-та, но се усещаше по-малко, предполагам е вътрешно каре, но възможно ли е да е нещо друго и проблем ли е да се кара колата така 1-2 дни докато се отиде на сервиз?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тресене при ускорение
Collapse
X
-
Първоначално и аз си помислих, че е лед, но няма логика да тресе само като подавам газ. Не мисля, че е маховик, защото нямам тресене при тръгване на 1-ва, а само на по-висока предавка. За лагер също се замислих, но не чух да вие както прави разбития лагер.
Comment
-
Провери си чисто профилактично дали нямаш хлабави болтове на джанта.
С подобни симптоми при мен се оказа,че някой ми беше разхлабил болтовете на предна лява гума на ИКЕЯ.
---------------------------------------------------
Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
Пай сее ...Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Прав си,тръгва се от най-елементарните проверки,накрая сервиз. Поне аз така правя.
---------------------------------------------------
Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
Пай сее ...Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Аз също бих се насочил към вътрешни карета най-напред. Имал съм кола с такъв проблем, никак не е приятно усещането. Маховика обикновенно се усеща още при полусъедител, особенно на задна скорост.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеАз също бих се насочил към вътрешни карета най-напред. Имал съм кола с такъв проблем, никак не е приятно усещането. Маховика обикновенно се усеща още при полусъедител, особенно на задна скорост.
Comment
-
Здравейте колеги, почти съм сигурен че проблемите ви се намират в дългите полуоски , дали били те криви или с разбит лагер по средата или дали са вътрешните карета....съвета ми е да смените с нови или читави втора ръка целите не само части от тях!!!Поне сега са на кг.
фиат мареа 1.6 16V манекенката!!!
алфа 156 SELESPEED новата манекенка!!!
Comment
-
Колеги, за да не отварям друга тема - търся дългата (дясна) полуоска за 156 2.4 M JET 20v . Заминало е вътрешното каре предполагам и чашката ! Самата чашка върви ли с полуоската ако я купя нова? Ако някой може да ми помогне с оферта или съвет как да постъпя ще съм много благодаренКонсумацията на алкохол е изкуство !
Comment
Comment